Transferul fostului Cinematograf 23 August către Primăria Bistrița, pe ultima sută de metri. ”Ceea ce a trenat 10 ani de zile a fost rezolvat în 3 luni”

Procesul prin care Cinematograful 23 August va fi transferat din administrarea RADEF România Film în cea a Primăriei Bistrița este aproape de finalizare, a anunțat primarul Ioan Turc.

Îmi exprim bucuria cu privire la ritmul în care a mers transferul fostului Cinematograf 23 August către municipalitate. Practic, protocolul de predare-preluare a fost întocmit și transmis de RADEF România Film, urmând ca noi, foarte repede, să actualizăm situația juridică a imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Se lucrează la acest lucru. Imediat ce această actualizare va fi finalizată, noi vom semnă pentru preluarea cinematografului. Documentele sunt la noi. Ceea ce a trenat 10 ani de zile a fost rezolvat în 3 luni”, a afirmat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

În acest context, edilul Bistriței a completat că a purtat discuții cu regizorul Radu Afrim și că va fi gândit un proiect de fond legat de viitorul teatrului bistrițean.

”Săptămâna viitoare, domnul Radu Afrim va fi în Bistrița, vom clarifica termenii colaborării. Va fi o colaborare reală, nu una pe mici proiecte. Va fi o colaborare care va viza întreg proiectul noului teatru bistrițean”, a mai spus Ioan Turc.

După ce clădirea va ajunge în administrarea Primăriei Bistrița, municipalitatea va solicita efectuarea unei expertize tehnice la acest imobil. 

Articolul Transferul fostului Cinematograf 23 August către Primăria Bistrița, pe ultima sută de metri. ”Ceea ce a trenat 10 ani de zile a fost rezolvat în 3 luni” a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole