Transfer pentru Dan Alexa! Video. Astra semnează cu un atacant francez. EXCLUSIV

Astra Giurgiu este pusă pe fapte mari în acest sezon. După ce Dan Alexa a fost convins să nu plece de la echipă și după ce Mihai Răduț a semnat cu aceștia, Astra își continuă campania de transferuri impresionantă. În acest moment giurgiuvenii au transferat un atacant francez și negociază întoarcerea lui Gabriel Tamaș în Liga 1.

Transfer pentru Dan Alexa. Atacant francez la Astra!

Oumare Tounkara este atacantul care a semnat cu Astra Giurgiu. Francezul în vârstă de 29 de ani vine liber de contract de la Chateauroux din Ligue 2. Atacantul central are 4 goluri și o pasă decisivă în sezonul trecut din eșalonul secund francez. Acesta și-a început cariera la Sedan în Franța și a atras rapid atenția mai multor cluburi din Europa.

În 2009, Oumare Tounkara a fost transferat în Premier League de Sunderland, echipă pentru care nu a apucat să debuteze, însă a jucat pentru echipa a doua a acestora unde a înscris 6 goluri în 21 de partide. După experiență la Sunderland, francezul a evoluat în ligile inferioare din Anglia la echipe precum: Bristol Rovers, Stevenage și Grimsby Town. În 2014 s-a întors în Franța la o echipă regională, Jeanne d Arc de Drancy, iar datorită evoluțiilor bune făcute de acesta Oumare Tounkara a ajuns în liga a doua la Cheateauroux.

Speră să-și relanseze cariera

Noul atacant al Astrei nu are nici un trofeu major în carieră, deși la începutul carierei sale se credea despre acesta că va fi un puști minune. Din păcate pentru el, transferul în Premier League la Sunderland nu a fost un pas înainte în carieră. Văzut ca un tânăr plin de talent, atacantul francez s-a plafonat în ligile secunde din Anglia și Franța, iar transferul în România poate fi mutarea de care acesta avea nevoie pentru a demonstra că nivelul său este mai ridicat.

  • 600.000 de euro este cota de piață a francezului, conform site-ului de specialitate Transfermarkt
  • 4 goluri a marcat Tounkara în Ligue 2 sezonul trecut

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole