Tragedie imensă. Un urs a ucis o tânără de 19 ani

Tragedie imensă. Un urs a ucis o tânără de 19 ani

Un turist a apelat, marţi, numărul unic de urgenţă 112, anunţând că o tânără împreună cu care se afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs.

Ursul care a ucis o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost împușcat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Adelin Gurgui pentru Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Salvamont, tânăra a fost găsită moartă. Recuperarea trupului său este dificilă, în condițiile în care terenul este accidentat, iar ursul este în continuare în zonă.

„O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicat.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole