Toate Consiliile Locale din județul Dâmbovița au fost legal constituite

Ieri – 16 noiembrie 2020, Instituția Prefectului Dâmboviţa a declarat legal constituite toate cele 89 de Consilii Locale, plus Consiliul Județean. De asemenea, toți cei 89 de primari și președintele CJ Dâmbovița au depus jurământul în fața autorităților deliberative, intrând astfel în exercitarea mandatului încredințat de populație.

„Am convingerea că, din acest moment, toți cei aleși, indiferent de natura funcției, își vor exercita mandatul așa cum au jurat: cu bună credință, respectând Constituția și legile țării, că se vor aplica asupra comunităților și problemelor lor, că tensiunile campaniei electorale prin care au trecut vor fi ecouri uitate demult, iar haina de administratori trebuie să o poarte pentru următorii 4 ani.

Îi asigur pe toți, indiferent de culoarea politică sub care au candidat, că voi fi partenerul lor în aplicarea legii, că voi fi lângă ei atât timp cât legea este respectată, iar noțiunea de “lege” vreau să fie interpretată exact potrivit voinței legiuitorului, în sensul că se face trimitere la norma juridică generală, iar sintagma “legile țării” cuprinde legi adoptate de Parlament, ordonanțe și hotărâri emise de Guvernul României!

În această materie, în respectarea legislației, nimic nu este opțional, iar acest deziderat va fi unul primordial în mandatul ce mi-a fost încredințat de Guvernul României”, a precizat, într-un comunicat de presă, prefectul județului Dâmbovița – Aurelian Popa.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole