Toamna aduce scumpiri la benzină și motorină. „Va ajunge la 7 lei și chiar va depăși”

Toamna aduce scumpiri la benzină și motorină. „Va ajunge la 7 lei și chiar va depăși”

Pandemia a avut un efect grav asupra economiei, s-au scumpit materiile prime, utilitățile, iar acum și prețul carburanților atinge noi cote alarmante. Spre exemplu, în București, benzina premium a ajuns la 6,85, iar cea standard este 6,20 lei un litru. Prețurile sunt în continuă creștere la nivel național, spun specialiștii, datorită cererii mari.

„Benzina și motorina vor depăși în curând, dacă lucrurile merg așa și nu există nicio încercare a cuiva de la putere de la Consiliul Concurenței, în curând va fi 6,50 lei. Iar benzina premium va ajunge la 7 lei în curând și chiar va depăși” a spus Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari, potrivit antena3.

La nivel național, 1 litru de benzină costă 5,94 lei, iar un litru de motorină 5,81 lei. În primăvara anului trecut, un litru de benzină costa 4,51 lei, iar cel de motorină 4,71 lei. Specialiștii de la Asociația Benzinarilor Particulari nu se așteaptă ca prețurile carburanților măcar să stagneze în următoarea perioadă.

Mai mult, în viitorul apropiat se vor scumpi și textilele, piesele de mobilier, piesele auto, atât din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie, cât și din cauza importurilor masive. Antreprenorii estimează că, până la sfârșitul anului, prețurile produselor vor crește cu până la 20%.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole