Titlurile naționale îi trimit la concursurile internaționale!

Titlurile naționale îi trimit la concursurile internaționale!

Atletismul ploieștean aleargă foarte bine în această perioadă! CSM Ploiești și CSS Ploiești au avut rezultate deosebite la Campionatele Naţionale de Seniori şi Tineret, desfășurate, recent, la Cluj. Datorită acestor noi performanțe, șase atleți și doi antrenori vor reprezenta România la Campionatele Balcanice din Turcia: Petre Rezmiveș, Constantin Andoni, Cristian Roiban, Florin Nica și antrenorul Robert Munteanu, de la CSM Ploieşti. De la clubul şcolar vor concura Andrei Niculiță și David Gudi, însoțiți de profesoara Maria Andrei.

Ei vor face deplasarea cu echipa națională U20 şi cea de seniori a României, la competiția ce va fi găzduită de Istanbul, în perioada 12 -13 iunie. Niculiță va reprezenta echipa României în proba de 400 m plat și ștafetă 4 x 400 m, iar Gudi va fi coleg de echipă cu Andu în proba de ștafetă 4 x 400 m. În disputa de pe ,,Cluj Arena”, Rezmiveş a devenit din nou campion naţional de seniori în proba de 100 metri plat, pe care a încheiat-o cu un nou record personal, 10.39 secunde. Aceeaşi performanţă a fost reuşită de ştafeta de 4×400 metri, care, în componenţa Mihai Vasiliu, Alexandru Geamănu, Constantin Andonii, Florin Nica, a făcut o cursă excelentă şi s-a impus cu timpul de 3.13.09 minute. Nu în ultimul rând, Cristian Roiban a devenit campion naţional de tineret în proba de 100 metri plat, aceeaşi în care a obţinut şi medalia de bronz la seniori.

Tot în Ardeal, echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești, formată din Ruben Chivi, David Gudi, Eduard Chivi, Andrei Niculiță, a avut o prestație deosebită, reușind în proba de ștafetă 4 x 400 m cu timpul de 3.15.20 min., să obțină medaliile de aur și titlul naţional, dar și medaliile de bronz la Campionatul Național de Seniori. Iar unul dintre componenții ștafetei, Andrei Niculiță, a cucerit medalia de bronz la 400 de metri cu timpul de 47.22 sec. Mai presus de medalie pentru Andrei a contat faptul că a îndeplinit baremul pentru Campionatul European U20 de la Tallin – Estonia, respectiv Campionatul Mondial U20 de la Nairobi – Kenya, ce vor avea loc în luna iulie respectiv august 2021! În acest moment, Niculiță are a opta performanță europeană la U20!  

Titlul de vicecampioni la ştafetă 4×100 metri a revenit celor de la CSM, în formula Costin Homiuc, Petre Rezmiveş, Alexandru Terpezan, Cristian Roiban, iar celelalte două medalii de bronz le-au revenit lui Mihai Vasiliu, la „tineret”, în proba de 400 metri garduri, şi ştafetei de 4×100 metri formată din Ovidiu Burcea, David Năstase, Alexandru Geamănu şi Florin Nica, la „tineret”.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole