Tirbușoanele diavolului – Misterul natural care le-a jucat feste savanților în urmă cu un secol (Foto)

La mijlocul secolului XIX, fermierii din statul american Nebraska au început să dezgroape niște structuri spiralate bizare, alcătuite dintr-un material tare ca piatra. Aceste formațiuni se aflau în pământ, în poziție verticală. Fiindcă nu știau ce erau, oamenii au început să le spună „tirbușoanele diavolului”.

Spiralele aveau grosimea unui braț de om și unele erau mai înalte decât un om. Aceste structuri misterioase au intrat pentru prima dată în atenția comunității științifice datorită geologului E. H. Barbour, în 1891.

Barbour a fost rugat să analizeze un specimen lung de 2.7 metri, pe care un fermier îl descoperise pe proprietate sa de lângă râul Niobrara. El a descoperit că structurile erau, de fapt, niște tuburi pline cu nisip, ai căror pereți exteriori erau alcătuiți dintr-un metal alb și fibros.

Geologul și-a dat seama că era vorba de niște fosile, însă nu știa ce anume se fosilizase sub o astfel de formă. Le-a numit Daemonelix, adică echivalentul latin al denumirii date de localnici, tirbușoanele diavolului. Citește mai mult: Incredibilia

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole