Țigări în valoare de peste 52.000 de lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au  desfăşurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, în urma căreia au confiscat aproximativ 4.500 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 52.000 lei.

*Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sarasău împreună cu cei din cadrul Sectorului PF Negrești Oaș au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității de frontieră Piatra, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, trecând înapoi pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări care au fost transportate  la sediul sectorului PF Sarasău, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.683 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

*Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, colegii noștri au observat pe direcția localității de frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, mai multe persoane și un autoturism de teren în apropierea frontierei de stat spre interiorul țării. La vederea polițiștilor de frontieră, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, iau autovehiculul a pornit în mare viteză spre interiorul țării.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Ulterior, în zona respectivă, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, a fost descoperit un colet cu țigări. Acesta a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 500 pachete cu țigări provenite din Belarus.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 5.850 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole