Terapia psihedelică are un moment de vârf

Terapia psihedelică (denumită uneori psihoterapie asistată psihedelic sau PAP) este un tip de practică psihiatrică care implică ingerarea unei substanțe psihedelice ca parte a unui proces psihoterapeutic.

În terapia psihedelică, utilizarea psihedelicelor este de obicei combinată cu terapia vorbirii.

O serie de medicamente psihedelice care modifică conștiința sunt în prezent utilizate sau cercetate în scopuri terapeutice atât în medii clinice, cât și non-clinice.

Unele sunt derivate din plante, cum ar fi psilocibina (ciuperci magice), DMT, peyote, ayahuasca și ibogaina. Alții – inclusiv ketamina, MDMA și LSD – sunt compuși chimici.

În timp ce comunitățile indigene au folosit psihedelicele în medii terapeutice și religioase de secole, terapia psihedelică este relativ nouă în mediile clinice occidentale.

Devine din ce în ce mai popular cu legalizarea crescută a anumitor substanțe psihedelice, creșterea condițiilor de sănătate mintală și o pauză în cercetarea psihofarmacologică.

Între anii 1950 și 1970 – înainte ca fostul președinte Richard Nixon să-i scoată în afara legii prin Legea substanțelor controlate – oamenii de știință au produs o gamă largă de dovezi, atât verificând, cât și indicând potențialul terapeutic al terapiei psihedelice pentru a trata: dependența, stări de sănătate mintală precum depresia și anxietatea, tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

În ultimii ani, interesul și investițiile reînnoite au alimentat cercetări suplimentare, dintre care multe sunt în curs de desfășurare.

Renașterea terapiei psihedelice cu medicamente în secolul 21 are legătură în mare parte cu interesul public reînnoit, inclusiv articole din New Yorker, The New York Times și Wall Street Journal.

Un articol din New York Times intitulat „Cum medicamentele psihedelice pot ajuta pacienții să facă față morții” a fost publicat pe 20 aprilie 2012 și a condus la o creștere a interesului publicului cu privire la drogurile psihedelice și utilizarea lor în medicină.

De atunci au existat numeroase publicații de masă care au publicat articole referitoare la acest subiect și au adus atenția asupra constatărilor pozitive din cercetările efectuate în anii 1950 și 60.

New York Times a continuat să acopere noi cercetări în domeniu, inclusiv un articol publicat în ediția Health intitulat „Aventurile mele cu doctorii de călătorie”, publicat pe 15 mai 2018.

Primul articol care atrage atenția asupra utilizărilor drogurilor psihedelice pentru sănătatea mintală a fost intitulat „Căutarea ciupercii magice”, scris de Robert Gordon Wasson și publicat în 1957 de revista TIME.

Acesta a detaliat experiența sa călătorind la Oaxaca, Mexic și luând „ciuperci magice” (psilocibină) în cadrul practicilor culturale care au început experiența „călătoriei”.

De atunci a existat un interes crescând în Statele Unite pentru a călători pentru aceste experiențe psihedelice unice. Piața turismului psihedelic este în prezent în creștere rapidă.

În timp ce de obicei destinațiile de vacanță pentru psihedelici se bazează în America Centrală și de Sud, există o creștere a culturii occidentale care preia practicile lor tradiționale.

The post Terapia psihedelică are un moment de vârf first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole