Tanarul din Ploiesti omorat la Medias a fost ucis cu 11 lovituri de cutit/ video cu impact emotional

Tanarul din Ploiesti omorat la Medias a fost ucis cu 11 lovituri de cutit/ video cu impact emotional

Trei bărbaţi eliberaţi recent din închisoare, în baza recursului compensatoriu, au fost reţinuţi pentru uciderea unui tânăr de 25 de ani la ieşirea dintr-un club de noapte din Mediaş. Ei au scos cuţitele şi au urmărit un grup de tineri cu care se luaseră la ceartă. Victima a alunecat pe gheaţă şi a fost călcată în picioare de agresori, în timp ce unul dintre ei l-a lovit de 11 ori cu cuţitul.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 25 de ani a fost adus la Secţia de primiri urgenţe a Spitalului din Mediaş, unde a murit ca urmare a rănilor suferite într-o altercaţie dintr-un bar de noapte. Sesizaţi de incident, poliţiştii au avut nevoie de imaginile de pe camerele de supraveghere. În ele, se pot vedea mai mulţi tineri – băieţi şi fete – fugind pe o alee. Unul dintre ei este ajuns din urmă de trei indivizi şi cade la pământ, lovit cu pumnii şi picioarele. În mânile a doi dintre agresori se poate vedea câte un cuţit, cu care unul dintre ei îl loveşte de mai multe ori pe cel căzut.

Din cercetările poliţiştilor, a rezultat că Marius Rusu (30 de ani, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (38 de ani, cu antecedente penale), A.P. (34 de ani, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017, cu un rest 423 zile) s-au dus să se distreze sâmbătă într-un club de noapte din Mediaş.

La un moment dat, când un grup de 10 bărbaţi a intrat local şi s-a oprit lângă masa celor trei, a izbucnit o altercaţie. Pe imaginile camerelor de supraveghere se vede cum nou-veniţii se ceartă cu cei de la masă, apoi se împing şi vor să arunce în ei cui scaunele din club. Când cei trei se ridică de la masă – doi cu câte un cuţit în mână, iar unul cu un ciomag – toată lumea o ia la fugă afară.

”Văzând că Rusu se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului, aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, urmăriţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. Victima Andrei Faghiura (25 de ani) alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, Marius Rusu loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare. Acesta este împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I., care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului,” se arată într-un comunicat al Parchetului.

Tânărul agresat a murit în urma hemoragiei provocate de loviturile de cuţit care i-au secţionat artera femurală.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I. şi A.P. pentru 24 de ore, pentru omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

Marius Rusu a fost eliberat condiţionat în 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce a făcut aproape 10 din cei 13 ani de închisoare la care a fost condamnat pentru două tentative de omor. Ambele comise în acelaşi mod, lovituri de cuţit asupra unor oameni fără apărare.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole