Tânăr mureșean depistat la volan drogat cu cannabis!

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au depistat în trafic marți, 14 ianuarie, un tânăr din Târgu-Mureş aflat sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 14 ianuarie, în jurul orei 19.20, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Mureş au oprit în trafic, pe strada Corneşti din municipiul Târgu-Mureş, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Târgu-Mureş.

”Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cannabis. Astfel, tânărul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a prezenţei substanţelor psihoactive. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean reiterează faptul că  substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale. Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, legislaţia incriminează ,, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în articolul 336 din Codul Penal, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.”

(Redacția)

Post-ul Tânăr mureșean depistat la volan drogat cu cannabis! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole