Table electronice pentru viitor: investiție majoră în școlile din Miercurea-Ciuc

Cele 457 de table electronice distribuite grădinițelor și școlilor din Miercurea-Ciuc, în cadrul unei investiții finanțate din fonduri europene, aduc o nouă dimensiune în sistemul public de învățământ din oraș. În multe instituții, aceste dispozitive digitale – menite să facă procesul de predare mai atractiv – au fost deja testate, iar astăzi au fost prezentate oficial în cadrul unei conferințe de presă.

Compania Eurodidactica SRL din București a livrat în luna martie display-urile interactive, menite să faciliteze în mod semnificativ activitatea didactică. Un număr de 428 de dispozitive pot fi utilizate de către cadrele didactice și elevi în sălile de clasă, iar 29 sunt destinate laboratoarelor de specialitate. Tablele sunt însoțite de diverse softuri specifice materiilor, care ajută profesorii să susțină lecții mai clare și mai captivante.

Cereri pentru aceste echipamente au venit din partea a cinci grădinițe, cinci școli generale, opt licee, precum și de la Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Miercurea-Ciuc.

Despre acest pas important au vorbit, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Școala Gimnazială „Petőfi Sándor”, primarul Korodi Attila, viceprimarul responsabil cu educația, Sógor Enikő, directorul instituției, László Károly, și directoarea adjunctă, Horváth Adél.

Aceste echipamente joacă un rol esențial în modernizarea sistemului educațional. Ne-am străduit ca școlile să beneficieze nu doar de componente hardware, ci și de software. În viitor, dorim să sprijinim în mod coordonat comunitatea pedagogică prin licențe și programe suplimentare”, a declarat primarul Korodi Attila.

În ceea ce privește detaliile tehnice, edilul a precizat că firma bucureșteană a livrat exclusiv tablele electronice, în valoare totală de 4,83 milioane lei. Furnizorul principal de echipamente digitale a fost firma locală Computer Trade SRL din Miercurea-Ciuc, care a asigurat dispozitive în valoare de 4,80 milioane lei – inclusiv imprimante laser, echipamente pentru videoconferințe, scannere portabile, routere și ecrane LED. Achiziția va fi completă odată cu livrarea a 798 de laptopuri către instituțiile de învățământ, livrare așteptată săptămâna viitoare.

Directorul Școlii „Petőfi Sándor”, László Károly, a menționat că elevii sunt entuziasmați de noile table electronice, le folosesc cu ușurință și, în unele cazuri, chiar îi asistă pe profesori în utilizarea acestora. În cadrul conferinței de presă, directoarea adjunctă Horváth Adél a prezentat funcționalitățile echipamentelor deja instalate.

Viceprimarul Sógor Enikő a prezentat și celelalte cinci componente ale proiectului. Livrarea mobilierului este aproape finalizată, iar cel destinat grădinițelor, creșelor, Palatului Copiilor și Clubului Sportiv Școlar urmează să fie distribuit în curând. Până la sfârșitul lunii aprilie sunt așteptate echipamentele digitale pentru atelierele de specialitate, urmând apoi achiziția materialelor didactice aferente. Contractul pentru echipamentele sportive a fost deja semnat, iar pentru dotarea a trei ateliere și achiziția unor materiale didactice sunt în pregătire noi proceduri de achiziții publice.

Întregul proiect, în valoare de 26,72 milioane lei, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole