Studenții vor să stie cum vor fi cazați în cămine. ANOSR solicită urgentarea stabilirii modului concret de desfăşurare a anului universitar

Ținând cont de situația pandemică și de măsurile dispuse în acest sens de autoritățile competente, cazarea în căminele din Cluj poate fi condiționată de dovada efectuării schemei complete de vaccinare (COVID 19), sau a trecerii prin boală.

Universitățile trebuie să anunțe desfășurarea procesului de cazare, condițiile în care va avea loc, numărul de locuri de cazare și numărul de studenți în camere.

Conform edupedu.ro, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită astfel urgentarea stabilirii modului concret de desfăşurare a anului universitar, „pentru ca studenţii să se poată pregăti adecvat de începerea anului universitar, pentru respectarea siguranţei comunităţii universitare, cât şi pentru accesul echitabil al studenţilor la educaţie de calitate”.

„Deşi am avut luni întregi de pregătire şi experienţa unui an universitar derulat în condiţii de pandemie, ne aflăm astăzi într-o situaţie similară celei din septembrie 2020 în ceea ce priveşte reglementarea pregătirii anului universitar”, scriu reprezentanții studenților.

Aceștia transmit se impune informarea extinsă a studenţilor despre acordarea subvenţiei alternative de cazare în cazul regimului fizic sau hibrid.

„Referindu-ne la membrii comunităţii universitare nevaccinaţi, care din nefericire nu reprezintă o cotă redusă, considerăm că în situaţia în care s-ar stabili diferite restricţii prin testare periodică, ţinând cont şi de faptul că nu cunoaştem cât va mai dura pandemia, Ministerul Educaţiei ar trebui să sprijine acest proces prin oferirea de teste sau să relaţioneze cu Ministerul Sănătăţii pentru ca aceştia să fie testaţi de personal de specialitate, inclusiv în structuri spitaliceşti din subordinea MS, astfel încât să nu se creeze o povară excesivă.

Nu în ultimul rând, pentru studenţii care din diferite motive nu pot participa la activităţile faţă-în-faţă, trebuie luată în considerare şi alternativa educaţiei online.”

Universitatea Babes Bolyai a decis la începutul verii să deschidă căminele doar pentru studenții vaccinați. Măsură a fost aspru criticată și considerată discriminatorie de mulți studenți, în special de cei care nu se pot vaccina din motive medicale.

The post Studenții vor să stie cum vor fi cazați în cămine. ANOSR solicită urgentarea stabilirii modului concret de desfăşurare a anului universitar appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole