Știm deja doi noi primari, aleși în Hunedoara. A fost simplu

  • În 16 dintre cele 55 de comune din Hunedoara candidează la alegerile locale din 9 iunie 2024 cel mult doi oameni, iar comunele Bătrâna și Cerbăl, ambele din Ținutul Pădurenilor, locuitorii au în competiție un singur candidat.

În cele două comune din Munții Poiana Ruscă, noii primari au avut nevoie de câte un vot pentru a a fi declarați câștigători ai alegerilor. Duminică, până la orele după amiezii, majoritatea alegătorilor din Cerbăl și Bătrâna s-au prezentat la urne.

Ciprian Pascotesc va deveni noul primar din comuna Bătrâna din Hunedoara, unde până la orele după amiezii s-a înregistrat o prezență record în Hunedoara la vot, de aproape 85 la sută. Acesta îl va înlocui în funcție pe fostul primar, Radu Herciu, care după cinci mandate la conducerea administrativă a comunei, nu a mai candidat. În comuna Bătrâna din Hunedoara locuiesc permanent circa 80 de oameni.

În comuna Cerbăl din Hunedoara, Mircea Claudiu Costa va obține al treilea mandat de primar. Duminică, până la orele după-amiezii, peste două treimi din localnicii cu drept de vot s-au prezentat la vot. Comuna din Ținutul Pădurenilor are circa 400 de locuitori.

Alături de numărul mic de locuitori și candidaturile unice la alegerile locale 2024, cele două comune din Ținutul Pădurenilor mai au un lucru în comun.

Deși sunt situate la altitudini de 800 – 1.000 de metri, în Munții Poiana Ruscă și la zeci de kilometri de Deva și Hunedoara, ambele vor avea piste de biciclete, construite cu fonduri guvernamentale, în locul unor drumuri anevoioase de munte (video – pista de biciclete din Cerbăl).

 

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole