Stelian Ion (USR), atacat inclusiv de PNL pentru obsesia desfiintarii SIIJ: Ocupă-te, mă, de ce vrea România, nu de ce-ţi spun alţii!

Stelian Ion (USR), atacat inclusiv de PNL pentru obsesia desfiintarii SIIJ: Ocupă-te, mă, de ce vrea România, nu de ce-ţi spun alţii!

„Ca să fim realişti: România are nevoie de o justiţie puternică. Ea nu va fi niciodată, nu a fost şi nu va fi puternică pentru că se doreşte a fi controlată politic de noi toţi, de toate partidele. Dacă eu vin ca ministru şi în loc să corijez cele 100 de articole din codurile penale şi de procedură penală în care CCR ne-a spus că sunt neconstituţionale şi creează mari dificultăţi oricărei hotărâri judecătoreşti, eu fixez ca prioritate numărul zero să elimin secţia asta (n.r. – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie). Şi e normal şi nu numai asta…

Aţi văzut şi de pensii, se va juca cu pensiile magistraţilor, ieri o dădea ministrul Justiţiei că nu mai e ceea ce a zis, că trebuie să fim foarte atenţi cu vârsta de pensionare. De fapt ce face? Îi ţine în şah, îi şantajează de fapt moral. (…) Totul este folosit iar eu pe acest ministru al Justiţiei când l-am auzit… el nu se ocupă de penitenciare, el nu se ocupă de problemele care colcăie acolo, el nu se ocupă de celeritatea sentinţelor. Prioritatea lui numărul unu e să desfiinţeze SIIJ, să o ducă înapoi la DNA. Nu sunt jurist, dar nu asta e prioritatea României numărul unu, nu asta a făcut rău românilor, celui care a fost omorât sau a fost lăsat în libertate. Ocupă-te, mă, de ce vrea România, nu de ce-ţi spun alţii”, a transmis liberalul Cezar Preda joi seara, în direct la România TV.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole