Ştefan Vuza, proprietarul Chimcomplex, este pasionat de Lego: „Am construit cea mai mare colecţie privată din lume!“

Dezvăluirea a fost făcută de Ştefan Vuza pe reţeaua Linkedin, acolo unde a ataşat şi câteva fotografii cu impresionanta colecţie. „Sunt colecţionar de Lego. Am început acum 19 ani şi în timp am construit cea mai mare colecţie privată de Lego din lume, fără ca acesta să fi fost scopul iniţial! Ca antreprenor, când nu găseam soluţii la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego şi construiam, de multe ori fără hartă. Lego te ajută exponenţial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane şi pentru mine a reprezentat odihnă activă!
În fotografiile anexate se văd patru tematici din cele 12: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego şi Technic Lego. Colecţia completă este compusă din încă opt teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% şi care se desfăşoară pe o suprafaţă de 3.200 de mp“, a scris pe contul său Ştefan Vuza.

De la colecţie la muzeu

După ce unul dintre utilizatorii platformei Linkedin l-a întrebat dacă nu ar fi dispus să transforme colecţia într-un „mic muzeu“, omul de afaceri a răspuns că poartă negocieri cu mai multe mall-uri din Capitală pentru ca seturile sale Lego să fie expuse. „Am lucrat la un concept inovativ care începe de la a închiria un spaţiu într-un mall din Bucureşti pentru a expune pe 5.000 mp întreaga colecţie, iar în jurul ei vor fi 20 de camere în care fiecare copil sau adult va putea re-construi după ce va lua din expoziţie ceea ce îi place: casă, maşină, castel etc. Apoi, odată ce reconstrucţia va fi finalizată, o va reaşeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc. Până le finalizează pe toate… îi va trebui 5 ani, la un program de 7 jocuri pe săptămână! Accesul la expoziţie va fi gratis, dar în camerele de reconstrucţie nu, pentru că trebuie plătită totuşi chiria. Însă am calculat că pentru a face (demonta şi remonta) o cutie de Lego, ar costa între 3 şi 7 lei, ceea ce este un preţ foarte atractiv în comparaţie cu cel al unei cutii noi!“, a specificat proprietarul Chimcomplex, care a adăugat că „3 mall-uri se bat pe ideea mea“.

Locul 7 în topul Forbes

Ştefan Vuza conduce Chimcomplex, unul dintre cei mai importanţi producători de produse chimice din România, cu strategie orientată spre eficienţă tehnologică şi energetică, chimie verde circulară şi investiţii în hidrogen, care deţine două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Recent, omul de afaceri, care a ajuns cu Chimcomplex la o evaluare de 5,5 miliarde de lei, a anunţat că vrea să cumpere Petromidia, cea mai mare rafinărie din România. El a intrat deja în discuţii cu celebra bancă Rotschild pentru atragerea de finanţare. Născut la Iaşi pe 15 septembrie 1969, Ştefan Vuza este absolvent al Şcolii Militare şi ASE – Relaţii Economice Internaţionale; Finanţe – Bănci şi licenţiat în Ştiinţe Juridice la Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti. Are 3 mastere în: Tranzacţii Economice Internaţionale, Psihologie Industrială şi Organizaţională şi Ştiinţe Politice şi un doctorat în economie la Universitatea Babeş Bolyai, Cluj – Napoca.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole