Sport flux. Laszlo Balint, botez în Albania

David Popovici, aur

În cadrul Mondialului de Nataţie de la Budapesta, David Popovici (Dinamo) a câştigat, la doar 17 ani, proba de 200 metri liber cu timpul de 1:43:21. În istoria nataţiei, este a treia medalie de aur pentru ţara noastră după cele obţinute de Tamara Costache (50 metri liber, Madrid 1986) şi Diana Mocanu (200 metri spate, Fukuoka 2001).

Tragerile la sorţi în cupele europene

În turul 1 al preliminariilor UEFA Champions League, campioana României, FCR Cluj, o va înfrunta pe Pyunik Erevan, care a dobândit titlul după o pauză de şapte ani. Datele calendaristice ale „dublei”: turul pe 5/6 iulie, la Erevan, returul după o săptămână în Gruia. Palpitaţii mediatice în perspectiva turului următor: „A scăpat de FC Zürich!”, „Ar fi de evitat Maccabi!”. Tare!!… În Conference League, turul 2, FCSB se va duela cu învingătoarea dintre FC Saburtala (Georgia) şi FC Partizani Tirana. Universitatea Craiova o va întâlni pe KF Vllaznia Shkodër (Albania), care a terminat campionatul pe locul 5. Sepsi Sfântu Gheorghe va da piept cu învingătoarea dintre NK Olimpija Ljubljana (Slovenia) şi Differdange (Luxemburg). La Olimpija, locul 3, antrenează celebrul Robert Prosinećki, iar cu Differdange sau Dudelange se poate contra CFR Cluj în eventualitatea neabsolvirii turului iniţial. Nu-i bai, a mai contrat-o în august 2018. În turul 2 din Conference League, meciurile sunt programate pe 21 şi 29 iulie.

Euro U19 – primul meci, prima înfrângere

Naţionala U19 a României a disputat sâmbătă primul meci la Europeanul din Slovacia: 1-2 cu Italia. Golul „tricolorilor” a fost marcat de Andronache (’53), de la Farul Constanţa, care furnizează nu mai puţin de 9 jucători. Antrenorul Adrian Văsâi (57 de ani), nu prea optimist: „Prea puţine lucruri bune pentru acest nivel”. Impedimentul a fost (poveste veche!) că Italia a jucat agresiv, în timp ce flăcăilor noştri le-a lipsit curajul. Din grupa României mai fac parte Franţa şi Slovacia, ţara gazdă. Şanse de promovare ar fi. Primele două clasate se califică la CM 2020 din Indonezia, iar echipa de pe locul 3 va susţine un meci de baraj. Totul e să nu ne bată Slovacia.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole