Spitalul Județean a cumpărat 4.000 de măști de protecție la 50 de lei/buc. Prețul e de 10 ori mai mare decât în condiții “normale!”

Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Năsăud a cumpărat 4.000 de măști de protecție, tip fpp2, cu supapă. Prețul de achiziție/BUC: 50 de lei (42 de lei   + TVA ). Ofertant unic: S.C. AIS PRODIMPEX SRL din București.  

spitalul judetean bistrita

În condiții normale, o astfel de mască costă între 4 și 13 de lei (TVA inclus), în funcție de producător. Pe site-urile magazinelor de retail, stocurle sunt epuizate la această oră iar ofertele sunt doar orientative.

https://www.verdon.ro/masti-protectie/masca-protectie-ffp2-nr-d-kerbl-cu-supapa-set-10-bucati.html – set 10 măști, tip fpp2, cu supapă. Preț . 5.5 lei/buc.

https://www.bricodepot.ro/unelte/protectie-si-securitate/set-2-masti-protectie-turnante-cu-valva-ffp2.html – set 2 măști, tip fpp 2 cu supapă. Preț 4 lei/buc.

https://magazin.renania.ro/protectie-respiratorie?mfp=110-nivel-de-protectie[FFP2],597-tip-expiratie[Cu%20supapa] -mască , tip fpp2, cu supapă, 3M. Preț 13 lei/buc

În stare de urgență, achizițiile publice urmează un regim special și “cel mai bun preț” NU mai reprezintă criteriul de selecție!

Cel mai scurt timp de livrare este criteriul care contează în astfel de cazuri.

Ofertant: S.C. AIS PRODIMPEX SRL   din București a prins contractul de 168.000 de lei +TVA, la 1 minut după ce a fost publct pe platfora de achiziții publice SICAP.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole