Spitalul din Câmpina are nevoie urgent de medici

Situație critică la Spitalul din Câmpina, unitate suport pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Conducerea instituției medicale solicită primului ministru Ludovic Orban, Departamentului Pentru Situații de Urgență, Prefecturii Prahova și Direcției de Sănătate Publică să se implice pentru rezolvarea cu celeritate a solicitării de a asigura spitalul cu medici specializați în medicină internă. În caz contrar, unitatea nu mai poate asigura gărzile în cele opt zile rămase până la sfârșitul lunii. S-a ajuns în situația disperată ca trei medici să aibă grijă de 60 de pacienți, iar numărul bolnavilor este intr-o continuă creștere.

„Toate acestea au dus la depășirea orelor de lucru stabilite prin contract, situație pe care am înțeles-o datorită contextului epidemiologic: am asigurat continuitatea gărzilor, ne-am desfășurat în paralel activitatea în ambulatoriul de specialitate, am asigurat consultațiile interdisciplinare, consultațiile urgențelor COVID și non-COVID în CPU, am suplinit absența medicilor din CPU care au fost detașați 30 de zile UPU a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și apoi au fost depistați COVID pozitiv”, se precizează în adresa trimisă de Spitalul Municipal Câmpina către instituțiile superioare.

Se mai prezintă în document și situația instalațiilor de alimentare cu oxigen, faptul că există riscul ca acestea să fie suprasolicitate având în vedere numărul mare de pacienți.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole