Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dotat cu un angiograf ultraperformant

Un nou angiograf digital, de ultimă generație, a fost pus în funcțiune la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj. Aparatul a fost achiziționat recent din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Noua aparatură medicală, în valoare de 3.842.272 lei, este utilizată în cadrul secției de angiografie a Ambulatoriului Integrat, situat pe strada Moților. 

,,Noul aparat, care permite scanarea aparatului vascular prin intermediul unei tehnici speciale de imagistică, a primit toate autorizațiile necesare pentru a putea fi operat în condiții optime de securitate. Utilizarea sa permite diagnosticarea timpurie și tratamentul unei game largi de afecțiuni vasculare și contribuie, în mod categoric, la salvarea de vieți omenești”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Laboratorul de angiografie al Spitalului de Boli Infecțioase explorează, prin tehnici minim invazive, vasele de sânge (arterele) din diverse zone de interes, stabilind diagnostice de acuratețe în sfera patologiilor cardiovasculare cu risc vital: infarcte miocardice, AVC-uri, amputații, etc.

The post Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dotat cu un angiograf ultraperformant appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole