Sorina Pintea, primele măsuri anunțate după crimele de la Săpoca: „Toți cei vinovați vor plăti”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ieșit cu declarații în această seară anunțând primele măsuri după crimele de la Săpoca. Ministrul s-a deplasat la Buzău pentru a afla de la fața locului ce s-a întâmplat. Pintea a mărturisit că a decis să trimită corpul de control pentru a efectua verificări în legătură cu felul în care a acționat personalul medical de acolo.

Sorina Pintea, despre crimele de la Săpoca: „Sunt lucruri încă de neexplicat”

Pintea a vorbit inclusiv despre plângeri penale declarând că are încredere în organele de anchetă și că nu va pleca de la Săpoca până nu va afla cu exactitate ce s-a întâmplat. Ministrul susține că sunt lucruri de neexplicat în legătură cu felul în care s-au comis atacurile de azi noapte și nu înțelege cum de pacientul respectiv a fost internat la propria cerere.

„Am trimis Corpul de control aici pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Am considerat că este mai bine să vin şi, împreună cu cei de la Corpul de control, să finalizăm în seara aceasta toate cercetările care ţin de Ministerul Sănătăţii, pentru a putea trage nişte concluzii şi a lua nişte măsuri urgente. Vă voi prezenta datele finale, nu plec de aici până nu finalizează Corpul de control raportul”, a declarat Sorina Pintea în această seară. Într-o postare anterioară de pe Facebook, Pintea a scris că „toți cei vinovați vor plăti”.

sorina pintea săpoca
4 persoane au murit în urma atacului de la Săpoca. Sursa foto: libertatea.ro

Cele 9 victime de la Săpoca au fost transportate la patru spitale din București

„Sunt lucruri încă de neexplicat, vom vedea exact ce s-a întâmplat, vreau să vă spun că se verifică fiecare aspect în parte, inclusiv fişa postului personalului medical”, a mai spus Pintea în ieșirea pe care a avut-o azi.

Reamintim faptul că un bărbat a atacat aseară mai multe persoane cu un stativ pentru perfuzii. Patru persoane au decedat și alte 9 au fost grav rănite. Răniții au fost transportați la patru spitale din București, iar decizia a fost luată în ultimul moment de ministrul Sănătății.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole