Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”

Poliţiştii locali nu stau deloc rău la capitolul venturi salariale. Cel puţin aceasta este părerea istoricului Adrian Andrei Rusu, unul dintre cei mai reputaţi medievişti din România, care a comparat salariile angajaţilor primăriilor cu cele ale oamenilor care şi-au dedicat activitatea cercetării. Concluzia, exprimată într-un mod ironic pe pagina sa de Facebook, l-a nemulţumit.

„Mai puţin sonor, se strecoară în media salariile poliţiştilor locali. Uauu! Dar trebuie să fie minunaţi aceşti nepedepsitori de coji de seminţe aruncate cu dexteritate din guri populare! Prin comparaţie, am dedus că mi-au trebuit aproape 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial şi un bobârnac să ajung la pensie la jumătate din răsplata muncii lor din uniforme cumpărate de administraţia publică. De aceea trebuie să iubesc orânduirea asta care mi se ascunde sub numele de România? Regret, o să-mi îndrept toată afecţiunea doar către lucruri trecute şi plaiuri nejumulite de pădure”, scrie istoricul Adrian Andrei Rusu.

Tema salariilor pe care le primesc poliţiştii locali a stârnit adesea controverse. În medie, veniturile lunare nete ale poliţiştilor locali din Deva şi Hunedoara sunt de circa 3.000 de lei, potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-urile celor două primării. Unii angajaţi au ajuns la venituri lunare de peste 10.000 de lei, cu tot cu pensiile primite, adăugate salariilor din primării.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole