SINCERITATE. Președintele Vasile Iliuță îi aplică primarului Mihai Ilie din Budești a 4-a amendă de un miliard lei vechi…

Primarul din Budești a primat astăzi 21 iunie a patra amendă contravențională de la Consiliul Județean Călărași. Dacă primele amenzi le-a primit pe numele Instituției, de acum președintele CJ îi aplică personal amenzile / pe numele lui Ilie Mihai.

Prin arhitectul șef al județului s-a indicat că nu sunt respectate normele de circulație în localitate. Mai precis s-a imputat primarului că și-a permis ca prin ședință de consiliu local să transforme un drum de incintă din localitate care întâmplător este și drum județean în drum cu sens unic. Motivația primarului a fost de natură tehnică dar și juridică. Chiar dacă drumul este proprietatea CJ el se află în administrarea primăriei Budești, iar administratorul poate conf legii să ia măsuri tehnico- organizatorice pentru prevenirea unor accidente, buna circulație, asigurarea de parcaje, etc. – a indicat avocatul primarului din Budești. S-a subliniat că măsura luată de primar are consultarea publică și acesta a fost susținut de cetățeni inclusiv printr-un miting privind măsurile luate – pe care cetățenii au declarat că erau normale și nu-i afectează negativ. Amenda a fost contestată în Instanță, dar a urmat o a doua pe 17 mai 2022  cu un miliard lei vechi pe primar cerând aducerea drumului la starea inițială. O a treia amendă având același obiect a fos aplicată în urmă cu vreo două săptămâni. Primarul Ilie Mihai a primit și o a patra amendă astăzi 21 iunie. Tot de un miliard… Dacă Ilie Mihai crede în Dumnezeu și se roagă pentru binele lui Vasile Iliuță – indicând în toate declarațiile de presă că nu vrea nimănui răul, și că nu înțelege o astfel de atitudine…atunci avocații lui Ilie Mihai se gândesc foarte serios la Codul Penal.

Chiar și așa, primarul din Budești are în continuare simpatia populației. A pietruit toate străzile din Budești unde apa și noroiul intra în case la propriu, și a realizat canalizări. Mii de tone de piatră a ajuns și în celelalte sate. Are un program de asfaltare dar și pentru continuarea lucrărilor de apă și canalizare. Una din ambițiile dui Ilie Mihai este de a repara drumul de acces în Buciumeni. Mai are proiecte pentru un Centru medical, parcuri, o piață nouă, o sală de sport, terenuri de sport aflate în diferite stadii.

Post-ul SINCERITATE. Președintele Vasile Iliuță îi aplică primarului Mihai Ilie din Budești a 4-a amendă de un miliard lei vechi… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole