Simona Halep, semne de îngrijorare înainte de startul Australian Open! Apatică şi neinspirată în meciul cu Sabalenka

Simona Halep nu a fost deloc în meciul cu Aryna Sabalenka, din sferturile de finală de la Adelaide. Românca s-a văzut în permanenţă dominată de forţa loviturilor adversarei sale. Chinuită de clasicele probleme la serviciu, dar şi cu foarte puţine mingi câştigătoare în contul ei, Simona a cedat partida în două seturi, scor 4-6, 2-6.

Statistica primului set este elocventă în ceea ce priveşte problemele pe care le-a avut Simona Halep pe parcursul acestei partide. În cele zece game-uri jucate în primul set, Simona a reuşit doar şase mingi câştigătoare, faţă de cele 20 bifate de adversara sa.

Doar şase mingi direct câştigătoare reuşite de Halep în setul doi

În schimb, Simona a avut doar două greşeli neforţate, capitol la care Sabalenka s-a oprit la cota şase. Totuşi, chiar şi această statistică aduce unele semne de îngrijorare. Poate că tocmai din acest motiv Simona a avut puţine reuşite. Pentru că a şi riscat foarte puţin. S-a mulţumit să dea mingea în teren şi să aştepte greşeli de la adversara sa. Greşeli care nu au venit.

Iar aceste greşeli nu au venit şi pentru că nu au fost provocate. Sabalenka nu a fost deranjată de serviciul Simonei. Ba chiar al doilea a fost o adevărată invitaţie la atac pentru jucătoarea din Belarus. Darren Cahill a intrat pentru o sesiune de on-court coaching, la 4-3 pentru Sabalenka, imediat după ce românca făcuse break.

Simona a fost neaşteptat de pasivă în timpul discuţiei cu Darren Cahill. A urmărit indicaţiile australianului, cu o privire parcă deja resemnată. A făcut imediat 4-4, după ce a revenit de la 15-40, dar apoi a început dezastrul. Sabalenka a luat şapte game-uri la rând. Apatia Simonei Halep şi lipsa de eficienţă la serviciu sunt marile semne de îngrijorare. În plus, în puţinele momente în care a vrut să forţeze, pentru a ieşi din starea de apatie, Simona a fost neinspirată.

Semnele bune au venit abia în finalul partidei. De la 0-5 în setul doi, Simona a dat un semnal de revenire. Şi-a făcut întâi serviciul şi a zâmbit imediat după ce a evitat “covrigelul”. Apoi a făcut şi break, dar în cele din urmă tot serviciul avea să o trădeze.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole