Sfântul Sfințit Mucenic Clement, Episcopul Ancirei

Sfântul Clement era din Ancira Galatiei şi s-a născut în anul 280. A intrat la o vârstă fragedă în monahism şi de tânăr a fost hirotonit episcop. Arhieria lui a fost în timpul împăraţilor romani Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305), care erau prigonitori ai creştinilor. Fericitul Agatanghel era de neam roman şi a fost botezat de Sfântul Clement, pe când acesta se afla la Roma, propovăduind credinţa creştină.

Cei doi au fost prinşi şi aruncaţi în temniţă, prigonitorii hotărând ca fiecare să fie judecat la locul său de naştere. Însă Agatanghel s-a ascuns în corabia cu care era dus arhiereul Clement, pentru a nu se despărţi de învăţătorul său. La Ancira, cei doi au fost daţi în seama guvernatorului, care a poruncit să fie chinuiţi, însă cei doi au fost tari în credinţă.

La urmă, guvernatorul a poruncit să li se taie capetele, împreună cu ale altor bărbaţi, femei şi copii care crezuseră în Hristos în acea cetate.

The post Sfântul Sfințit Mucenic Clement, Episcopul Ancirei appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole