Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Vorona, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului – FOTO

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie 2021, pelerinii botoșăneni s-au adunat în duh de rugăciune la hramul așezământului monahal aflat în mijlocul codrilor seculari din Vorona. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Mănăstirea Vorona.

Ca în fiecare an, devenind deja o tradiție, sute de credincioși din județul Botoșani, dar și din alte regiuni ale Moldovei, au participat la sfintele slujbe de la Mănăstirea Vorona, oficiate cu prilejul hramului așezământului monahal – Nașterea Maicii Domnului. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în aer liber de IPS Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Alături de Părintele Mitropolit au mai slujit părintele arhimandrit Ioan Harpa, exarh de Botoșani, părintele prof. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, părintele arhimandrit Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, părintele protosinghel Ghedeon Huțanașu, starețul Mănăstirii Sihastria Voronei, părintele prof. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoșani, dar și clerici din împrejurimile Voronei. Răspunsurile la strană au fost oferite de obștea monahală.

După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a explicat, în cuvântul de învățătură, de ce Preasfânta Fecioară Maria este binecuvântată de Dumnezeu: „De ce este Maica Domnului atât de fericită de toate neamurile? De ce este atât de binecuvântată Preasfânta Născătoare de Dumnezeu? Este fericită și binecuvântată pentru că ea a împlinit cu desăvârșire și cu supra măsură porunca cea mai mare a lui Dumnezeu, și anume «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău». Ea a împlinit de asemenea cuvântul Domnului Hristos: «Iubiți-vă unii pe alții, precum Eu v-am iubit pe voi». Acest lucru mărturisește că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a împlinit în viața sa dragostea cea dumnezeiască, iubirea cerească fiindu-i veșmânt, pâine, apă, lumină, aer și viață. Ce este această iubire dumnezeiască, dragoste cerească, cu care Maica Domnului a fost împodobită? Dragostea dumnezeiască este dragostea lui Dumnezeu”.

Sursa: doxologia.ro

FOTO: facebook Doina Federovici

 

The post Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Vorona, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului – FOTO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole