Senatorul liberal Cristian Chirteș, vizită politică la Chișinău

Senatorul liberal Cristian Chirteș, care deține și funcția de președinte al Comisiei comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, a participat sâmbătă, 18 iunie, la Chișinău, în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova.

”Un moment istoric de mare importanța care are loc cu doar câteva zile înaintea Consiliului European de la Bruxelles, care urmează să se pronunţe asupra cererii Republicii Moldova de a primi statutul de Candidat la Uniunea Europeană și la doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat acordarea statului de țară candidată pentru Republica Moldova”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul liberal mureșean.

Totodată, Cristian Chirteș a informat că în cadrul ședinței comune de la Chișinău a fost adoptată o declaraţie comună de susţinere fermă a unui răspuns favorabil pentru Republica Moldova.

”România a fost, mereu, alături de Republica Moldova pe toate planurile – economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Prin acest document am dat împreună un semnal politic puternic, de susţinere a eforturilor de integrare a vecinilor noștri. Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este singura cale în măsură să asigure democraţia, stabilitatea, securitatea, prosperitatea, libertatea şi dezvoltarea economică, socială şi culturală a Republicii Moldova. Deciziile luate cu această ocazie de către membrii celor două Parlamente vor aprofunda agenda bilaterală și vor promova prioritățile de cooperare convenite între România și Republica Moldova, cu accent asupra necesității accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a mai menționat președintele Comisiei comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Alex TOTH

Post-ul Senatorul liberal Cristian Chirteș, vizită politică la Chișinău apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole