Senatorul Ioan Cristina: „CCR demonstrează încă o dată că funcționează ca o prelungire politică a PSD”

Legat de sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în legătură cu moţiunea de cenzură, s-a dovedit că nu există un conflict juridic între Guvern și Parlament, Curtea hotărând astfel să nu se pronunțe pe fond, susţine senatorul Ioan Cristina.

„Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care Curtea a considerat că nu e conflict. Unii susțin că motivarea s-ar putea traduce prin faptul că se respinge de fapt sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de cenzură și că CCR ar fi decis că (a) o moțiune poate fi depusă în sesiune extraordinară și (b) că o moțiune poate fi depusă într-o sesiune și votată în alta. Dacă este așa, CCR demonstrează încă o dată că funcționează ca o prelungire politică a PSD. Această decizie contravine literei și spiritului Constituției, unde se spune că se poate depune o singură moțiune pe sesiune parlamentară, adică că se pot depune maxim două moțiuni de cenzură pe an. Decizia CCR deschide calea posibilității de a depune 7 – 8 moțiuni de cenzură pe an”, a declarat Ioan Cristina.

Senatorul arădean a adăugat: „Nu ne este frică de reluarea votului. Ultima dată, PSD și sateliții săi, ALDE și Pro România s-au făcut de râsul întregii Românii: Nu au reușit nici măcar să asigure cvorumul pentru ca votul să se poată desfășura conform Constituției. Nu au decât să persevereze în a se face de râs”.

The post Senatorul Ioan Cristina: „CCR demonstrează încă o dată că funcționează ca o prelungire politică a PSD” appeared first on NewsAr.ro.

Sursa: NewsAr.ro – vezi articolul

Alte articole