Selfie mortal pentru un copil de 15 ani. S-a electrocutat între liniiile stației CFR Bărăbanț

Conform primelor informații, minorul ar fi încercat să își facă un selfie și s-a urcat pe un vagon de marfă. Într-un moment de neatenție, el a atins linia de contact și a căzut secerat.

Tensiunea în linia de contact este 27.000 V

Amintim că tensiunea în linia de contact este 27.000 V. Teribilul incident a fost raportat joi după-amiaza, în jurul orei 16:00, în zona silozurilor de lângă gara CFR.

Conform jurnaliștilor locali de la alba24.ro, incidentul s-a produs la circa 200 de metri de stația CFR Bărăbanț, între liniile 1 și 2. Ulterior, polițiștii Servicului Județean de Transporturi Alba au fost sesizați prin apel la 112.

Într-un comunicat de presă remis de reprezentanții ISU Alba, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, astfel că medicii au fost nevoiți să constate decesul.

La fața locului s-au prezentat și au intervenit un echipaj SMURD, dar și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, cu medic. La sosirea salvatorilor, minorul era în stop cardio-respirator.

Copiii sunt atrași de moda selfie-urilor pe trenuri

În urmă cu o lună, un copil de 12 ani s-a electrocutat după ce a urcat pe vagonul unui tren din Gara Fetești. Și el dorea să-și facă un selfie. Potrivit informațiilor transmise atunci, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” Ialomiţa au fost solicitaţi să intervină la fața locului.

Au intervenit trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, în sprijin un echipaj al SAJ Ialomiţa şi elicopterul SMURD Constanţa.

Victima a fost găsită căzută lângă vagon, conştientă, cooperantă, însă prezenta arsuri de gradul II, pe aproximativ 80% din suprafaţă corpului”, se arăta în comunicatul de presă remis de ISU Ialomiţa.

În cele din urmă, copilul a fost monitorizat de echipajele medicale și apoi a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD care l-a transportat la o unitate spitalicească din Bucureşti.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole