Șeful Finanțelor Publice Giurgiu, reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, joi, a șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, Mihai Sebe, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Reținuți au fost și doi oameni de afaceri, P.S.I. și C.E., pentru comiterea a câte unei infracțiuni de cumpărare de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – mai 2024, suspectul Sebe Mihai, în calitatea de mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetați în prezenta cauză, suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților P.S.I. și C.E.
În contextul menționat mai sus, suspectul Sebe Mihai ar fi primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la suspectul P.S.I. și 6.250 euro de la suspectul C.E.).

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Vineri, după punerea în mișcare a acțiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul zilei de 04 iulie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate pe raza județului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Anchetatorii fac precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole