Sedinta de urgenta la CJ Prahova/ ADI Termo Prahova va fi DIZOLVATA si LICHIDATA

Sedinta de urgenta la CJ Prahova/ ADI Termo Prahova va fi DIZOLVATA si LICHIDATA

Criza apei calde din Ploiesti va duce, in final, la dizolvarea ADI Termo Prahova. Decizia va fi luata in sedinta de urgenta a Consiliului Judetean Prahova de astazi.

Singurul Proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a intalnirii il reprezinta acordarea unui mandat special reprezentanților Județului Prahova în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Termo Prahova” – priect inițiat de domnul Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

In raportul de Hotarare se arata ca:

„Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Prahova nr. 90/30.05.2021 a fost aprobată asocierea Județului Prahova cu Municipiul Ploiești și constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de producere,transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistem centralizat ”Termo Prahova”. Prin aceeasi hotărâre a fost aprobat și Statutul asociatiei.

Prin adresa nr. 322/03.08.2022, înregistrată la Consiliul Județean Prahova sub nr. 17859/03.08.2022, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Termo Prahova” a solicitat acordarea unui mandat special reprezentanților Județului Prahova înAdunarea Generalăa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Termo Prahova”, pentru a vota dizolvarea și lichidarea Asociației, precum și stabilirea destinației bunurilor rămase după lichidare.

Potrivit art. 16 alin. (1) și alin. (3) litera i) din Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Termo Prahova”, dizolvarea și lichidarea Asociației, precum și stabilirea destinației bunurilor rămase după lichidare este atribuția Adunării Generale a Asociației, iar potrivit art. 20 din același Statut, această atribuție nu poate fi exercitată decât în baza unui mandat special, acordat expres, în prealabil, prin hotărâre a autorității deliberative a asociatului al cărui reprezentant este.

Față de cele susmenționate, avizăm favorabil proiectul de hotărâre.”, se arata in raport.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole