Secția ATI de la Pneumftiziologie, la limita capacității de funcționare. Specialiștii avertizează: masca poate face diferența!

În ciuda avertismentelor repetate de a fi respectate regulile de protecție sanitară, numărul infectărilor zilnice cu COVID-19 se menține constant în jurul cifrei de 400. Creșterea numărului de cazuri se reflectă și în numărul pacienților internați pe secția ATI, care a ajuns la 231. Medicii atrag atenția că situația poate deveni critică dacă nu luăm în serios recomandările autorităților.

”Din cinci locuri pe terapie intensivă, mai sunt libere două. Din păcate, unul dintre pacienți a decedat azi dimineață. In momentul de față sunt internați la noi 25 de pacienți cu Covid – 19, din care trei sunt pe terapie intensivă în stare gravă. Noi sperăm să facem față și să ne descurcăm. Vestea bună este că niciun angajat nu este bolnav și îi putem îngriji. Acum mai avem 19 locuri libere și 2 pe terapie. Dacă vine un val mai mare nu sunt suficiente, dar noi sperăm ca lucrurile să meargă bine și oamenii să înțeleagă că masca și distanțarea socială îi poate ajuta”, ne-a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumftiziologie din Cluj-Napoca.

The post Secția ATI de la Pneumftiziologie, la limita capacității de funcționare. Specialiștii avertizează: masca poate face diferența! appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole