Se reintroduce taxa de primă înmatriculare? Guvernul ia în calcul acestă măsură

Noul Guvern se pregătește să ia o măsură extrem de nepopulară printre șoferi. Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul dorește introducerea unei taxe pentru mașinile aflate la prima înmatriculare, cel mai probabil sub forma unei taxe de poluare. Guvernul analizează forma sub care poate fi introdusă această taxă, astfel încât să fie acceptată de Comisia Europeană.

„Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Taxele indirecte trebuie să respecte normele UE. Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Repet când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul CE, vom anunţa”, a declarat Ludovic Orban, la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului.

Orban spune că Executivul pe care îl conduce va analiza bine măsurile care vor fi luate, astfel încât să fie acceptate de Comisia Europeană. „Decât să venim cu o taxă, ca să mai luăm nişte bani de la proprietarii de maşini, apoi să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi să fim siguri că ceea ce stabilim va fi acceptat la nivelul UE”, a explicat premierul.

The post Se reintroduce taxa de primă înmatriculare? Guvernul ia în calcul acestă măsură appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole