Se plantează arbori pe strada Regele Ferdinand. Care este stadiul lucrărilor

Miercuri după-amiază a început plantarea celor 52 de arbori prevăzuți pentru strada Regele Ferdinand.

Sistemul de irigații este unul automat cu senzor de ploaie și umiditate.
De asemenea, a început montarea dalelor de piatră naturală (granit) pe trotuarul vestic.

Toate cele trei benzi destinate traficului (auto și transport în comun) sunt deja finalizate la strat de asfalt, la finalul lucrărilor urmând a fi completat cu stratul de uzură.

„Sistemul de scurgere a apelor pluviale este unul special încorporat în bordurile montate. Regele Ferdinand este prima stradă cu un astfel de sistem de scurgere a apelor pluviale.

Sistemul de iluminat public este prevăzut cu tehnologie LED și cu sistem de telegestiune – poate fi controlat de pe o aplicație de telefon mobil.

De asemenea, este prevăzut și un sistem inteligent de management al traficului.

Lucrările sunt în grafic și continuă”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
—-

Până acum, la partea carosabilă s-a executat săpătura generală; s-a realizat rețeaua de canalizare pluvială (conducte, guri de scurgere și separatori de hidrocarburi); s-a așternut un strat de balast, unul de piatră sparta și două straturi de asfalt.

La trotuarul vestic (vis a vis de magazinul Central) au fost executate săpături, s-a montat tubulatura pentru instalațiile de irigat, iluminat, semaforizare, fibră optică; au fost montate căminele aferente acestor rețele,
au fost așternute straturile de balast, piatră spartă și balast stabilizat; au fost montate bordurile; a început montarea dalelor de piatră naturală (granit) pe trotuar.

În etapa de săpătură generală (carosabil + trotuare) s-a făcut cercetarea arheologică a zidurilor medievale a Turnului nordic și a fost descoperită porțiune de drum roman.

În etapa următoare se va finaliza montarea pietrei pe trotuarul vestic. De asemenea, încep lucrările pe trotuarul estic (pe partea cu magazinul Central). În același timp, vor începe lucrările de modernizare a străzilor Émile Zola și Sextil Pușcariu.

The post Se plantează arbori pe strada Regele Ferdinand. Care este stadiul lucrărilor appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole