Scorul a fost mult mai clar decât jocul

Scorul a fost mult mai clar decât jocul

De obicei se spune că echipa a câștigat mult mai clar decât arată scorul. După prestația Petrolului în disputa cu Ripensia, situația a fost inversă: scorul a fost mult mai clar decât jocul. Aceștia s-au impus cu 5-0, scor care a fost repetat după doi ani de zile. În septembrie 2018, Petrolul dădea cinci Aerostarului, triplă Marinescu, Lumu și Cruceru. În disputa cu Ripensia cei cinci marcatori au fost diferiți. Bratu, Roige și Vajushi au punctat pentru al doilea meci consecutiv, Saim Tudor a înscris ,,a la Ibrahimovic”, iar Diarra a marcat primul său gol în tricoul Petrolului.

Din păcate, fundașul Manolache a fost marcat de greșeala pe care a făcut-o în minutul 17 și de atunci a continuat cu jocul nesigur. Moldovan l-a certat, l-a și încurajat, însă nu a mai fost acel ,,Manu” care dădea siguranță defensivei. Și fundașul dreapta „scârțăie”, Mendoza fiind la al treilea joc când greșește. Echipa se retrage după ce marchează și asta poate veni din faptul că mai este de lucrat la capitolul omogenizare. De la mijloc în sus Petrolul arată sănătos, puternic, iar Ekollo este surpriza plăcută având un nou joc de calitate. La dimensiunea scorului a contribuit și portarul de 17 ani al Ripensiei, dar asta nu trebuie să ia din meritele ofensivei.

Nouă goluri în două partide dau moral echipei și este cu totul altă situație având în vedere că sezonul trecut aveai ocazii și nu le fructificai. Acum, eficiența a crescut simțitor poate și datorită faptului că Petrolul este pregătită de fostul atacant Viorel Moldovan. Până acum, pe bancă, în ultimii doi ani, au fost doar fundași și mijlocași. Fotbaliștii lui Moldovan nu trebuie acum „să meargă pe vârfuri” ci să crească în evoluții mai ales că urmează meciuri mai grele, primul, luni, la Miercurea-Ciuc. Petrolul urcă pe locul patru în clasament cu cea mai bună ofensivă a momentului.

Viorel Moldovan:,,Este ceea ce îmi doresc de fiecare dată. Dacă reușim să câștigăm, indiferent de rezultat, sunt la fel de mulțumit. Dar, câștigând de o asemenea manieră, practicând un fotbal de calitate sunt mult mai satisfăcut, pentru că mă gândesc la suporteri, iar dacă ei sunt fericiți, sunt și eu fericit, și echipa este fericită.Chiar dacă am câștigat trebuie să mai reglăm anumite lucruri. Pe fondul nostru de joc bun, am oferit acea posibilitate, la acea eroare a lui Manolache, adversarului ca să își creeze o situație de a marca. Am scăpat. Dar ne putea face meciul mult mai dificil. Și Mendoza a facut un nou meci cu greșeli și voi purta o discuție cu el deoarece aștept altceva de la el. Sper să-și revină cât mai repede.”

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole