”Scenariu roșu” într-o școală din Mureș

Peste 200 de elevi din localitatea Mădăraș vor începe anul școlar 2020-2021 luni, 14 septembrie, în sistem online, a anunțat joi, 10 septembrie, într-o conferință de presă, prof. Sabin Gavril Pășcan, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Decizia de includere a Școlii Generale din Mădăraș în ”scenariul roșu” a fost luată din cauza numărului mai mare de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

”La Mădăraș unitatea de învățământ intră pe ”cod roșu”. Pentru această unitate de învățământ deja am transmis la Minister că din 200 de tablete de câte ar fi nevoie, dispozitive electronice pentru ca elevii să poată să parcurgă studiul online, este nevoie de 104. Urmează ca până la începerea cursurilor Ministerul să transmită fondurile necesare, iar internetul în unitatea de învățământ există. Acum se pune problema dacă acasă elevul dispune de conectare la rețea de internet. Domnul director de la Mădăraș a făcut o centralizare și toți elevii, 208, pot să parcurgă cursurile online”, a declarat prof. Sabin Gavril Pășcan.

Alex TOTH

Post-ul ”Scenariu roșu” într-o școală din Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole