Sărbătoare la Bibliotecă! „Să te bucuri de eternitate, slăvite Eminescu!”

A fost sărbătoare ieri la Biblioteca judeţeană GT Kirileanu, oameni din Cultură, Educaţie, chiar din Administraţie sau Politică reunindu-se pentru al cinsti pe reperul poeziei şi culturii româneşti.
Această zi este un omagiu adus memoriei poetului Mihai Eminescu, este o zi de reflecție asupra culturii române în păstrarea și cultivarea identității naționale, în condițiile diversității europene, dar și a proiectelor culturale de interes național, este un prilej de a reaminti rolul și importanța educației și a lecturii publice în dezvoltarea personalității umane”, a spus Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț, în deschiderea actiunii dedicate Zilei Culturii Naţionale, în Sala Cupola, în prezenţa unui public numeros şi avizat.

Prof. dr. Nicolae Scurtu, istoric literar, a lansat al treilea volum al cărții „Contribuții de istorie literară“. Au mai vorbit despre cartea acestuiascriitorii Constantin Bostan, Lucian Strochi și Cristian Livescu. Scriitorul Dan Iacob a recitat versuri din creaţia eminesciană iar Expoziţia „Dor de Eminescu”, semnată de pictorul Dumitru Bezem a completat decorul manifestării. cadrul sonor a fost asigurat de elevi de la Liceul de Artă din Piatra Neamţ dar si de canautorul Nicanor Casandruc.


Concluzia zilei a fost expusă de senatorul Emilia Arcan: „Trăim într-o eternitate eminesciană de 169 de ani!
Astăzi îl slăvim pe cel care ne-a cizelat cultura, ne-a îmbogățit literatura, ne-a recitat și cântat istoria în versuri.
Cu emoție, drag și bucurie, am participat, la Biblioteca Județeană „GT Kirileanu“, la evenimentul intitulat „Ziua Culturii Naționale“!
Un moment care a mers la sufletul tuturor participanților, al celor care îl iubesc pe Eminescu, îi apreciază opera și simt frumusețea limbii române!
Felicitări organizatorilor! La mulți ani, limbă română! Să te bucuri de eternitate, slăvite Eminescu!”

D.V.

 

 

The post Sărbătoare la Bibliotecă! „Să te bucuri de eternitate, slăvite Eminescu!” appeared first on .

Sursa: vestea.net – vezi articolul

Alte articole