Săptămâna viitoare încep săpăturile arheologice în zona lacului de la Gară

Lucrările de reabilitare a lacului de agrement aflat în zona Gării din municipiul Sfântu Gheorghe, lăsat în paragină de mai mulţi ani, ar putea începe în această vară, a anunţat joi, primarul Antal Arpad.

„Săptămâna viitoare vor începe săpăturile arheologice în zona lacului de la Gară, după cum ştiţi este o condiţie prealabilă pentru a putea începe acolo lucrările. Avem toate aprobările necesare de la Ministerul Culturii. Săptămâna viitoare încep şi sper că în două luni se şi finalizează aceste lucrări, după care vom putea începe lucrările de amenajare a lacului”, a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lacul artificial din Sfântu Gheorghe a fost amenajat în urmă cu peste patru decenii, pe un teren de aproximativ trei hectare aflat în vecinătatea Râului Olt la intrarea în municipiu dinspre Braşov, dar în ultimii ani a fost lăsat în paragină şi a secat.

În urmă cu aproape doi ani, autorităţile locale au organizat o competiţie pentru reabilitarea lacului din zona Gării, la care au fost înscrise 12 proiecte, iar cel câştigător vizează crearea unui spaţiu de agrement, cu locuri de relaxare, debarcader, piste de alergare şi sporturi extreme.

Investiţia se cifrează la peste 18 milioane de lei şi va fi finanţată din fonduri europene.

(Agerpres)

Share

The post Săptămâna viitoare încep săpăturile arheologice în zona lacului de la Gară appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole