Săptămâna Europeană a Mobilității. Un tren special care va călători de la Lisabona la Paris se va opri și la Brașov

Campania anuală privind mobilitatea urbană durabilă care se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie – Săptămâna Europeană a Mobilității, este organizată cu sprijinul Comisiei Europene.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă, tema din acest an este „Siguranță și sănatate prin mobilitate durabilă”. Mesajul transmis de organizatori este de încurajare a autorităților locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii oferă oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local pentru promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă. Evidențiază faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor.

”Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre”, a declarat Ciprian Băncilă, director executiv al APM Brașov.

Pentru că anul 2021 este și Anul European al Căilor Ferate, una din activitățile aniversare principale la nivelul UE va fi  ”Connecting Europe Express”, un tren special care va călători de la Lisabona la Paris și se va opri și în România (în data de 18 septembrie în Brașov)

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole