SANATATE | Băuturi care te ajută să dormi mai bine

Problemele de zi cu zi  își pot pune amprenta asupra calității somnului tău, astfel că, dacă te confrunți cu  probleme la acest capitol, pregătește aceste băuturi care te pot ajuta să te bucuri de un somn bun.

Ceai de fructul pasiunii

Deși este unul din remediile naturiste recomandate în caz de anxietate, poți să te delectezi seara înainte de culcare cu o cană călduță de ceai. Bea-o cu o oră înainte de a merge la somn. Obișnuiește-te să nu mai adormi cu televizorul aprins sau să urmărești seriale până seara târziu.

Suc de cireșe sau vișine

Datorită conținutului de melatonină și triptofan, după ce vei mânca vișine sau cireșe vei reuși să dormi mai bine. Apelează și la sucul lor. Bea-l pe parcursul zilei și mai ales înainte de culcare.

Infuzie de hamei

Sigur ai observat că după ce bei bere te cuprinde o stare de relaxare care atrage o senzație de moleșeală și somnolență. Această stare se datorează hameiului, care are efect sedativ și favorizează un somn bun, odihnitor.

Deci încearcă să înlocuiești berea cu ceaiul de hamei seara, înainte să mergi la culcare și refă-ți rezervele de energie pentru a doua zi.

Află ce afecțiuni poți trata cu ceaiul de mușețel AICI

Lapte

Bebelușii adorm după ce au fost alăptați. Poți încerca și tu efectul laptelui. Optează pentru o cană de lapte fiert, deoarece triptofanul pe care îl conține te va ajuta să ai parte de un somn bun. Pentru un efect sporit, poți să adaugi după ce s-a mai răcit o linguriță de miere și un pic de scorțisoară. Astfel, îi vei schimba complet gustul, iar papilele tale gustative se vor „declara” satisfăcute.

Apă de cocos

O sursă bogată de potasiu și magneziu, apa de cocos te ajută să te pregătești pentru un somn bun. Chiar dacă nu există studii științifice care să ateste acest aspect persoanele care au consumat cu regularitate apă de cocos au fost mulțumite de orele dormite pe noapte.

Expont

Bineînțeles că nu putem să nu menționăm minunatul ceai de mușetel care este un calmant extraordinar mai ales în perioadele mai grele din punct de vedere emoțional.

The post SANATATE | Băuturi care te ajută să dormi mai bine appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole