Sâmbătă, Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

În acest final de săptămână, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își deschide porțile pentru o nouă ediție a Nopții Muzeelor, eveniment care oferă tuturor iubitorilor de istorie şi artă posibilitatea de a vizita și de a explora Muzeul din Bistrița și nu numai.

”Devenită tradițională, manifestarea organizată anual sub patronajul Consiliului Europei, UNESCO, Consiliului Internaţional al Muzeelor și al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, reunește o serie de parteneri care vin în fața publicului cu o ofertă diversă  în speranța de a petrece împreună o seară dedicată frumosului și culturii”, spune managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

La Bistrița, programul din acest an debutează cu un eveniment matinal, dedicat copiilor, care deschide Noaptea Muzeelor. Este vorba despre spectacolul de teatru pentru copii ”Întoarcerea lui Apolodor”, care va putea fi urmărit în curtea Muzeului din Bistrița, de la ora 11:00. Momentul artistic va fi urmat de un atelier surpriză.

În intervalul orar 12:30 – 14:00, Dora Baba, o îndrăgită colaboratoare a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, îi așteaptă pe cei mici la un atelier de pictură.

Spre seară, la Muzeul din Bistrița, publicul bistrițean va putea participa la următoarele activități:

  • Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud organizat cu sprijinul renumitei asociații coordonată de partenerul și colaboratorul nostru fidel, Elena BĂRBOS;
  • Ora 18:00: lansare ghid multimedia Explore Bistrița-Năsăud – o altfel de vizită a secțiilor muzeului, cu ajutorul unei mese interactive și a tabletelor electronice – proiect realizat în parteneriat cu Qulto Muzee;
  • Orele 18:00 – 24:00: expoziția ArtForNow realizată în colaborare cu Palatul Copiilor Bistrița; expun membrii Clubului de Pictură/Desen, coordonați de prof. dr. Diana MORAR;
  • Orele 18:00 – 24:00: Expoziția de primăvară Brickenburg, ediția a 8-a: lumea LEGO își așteaptă vizitatorii care vor fi antrenați în universul inspirat din trilogia ”Star War” de inimoasa echipă coordonată de Tony TOCACI;
  • Ora 22:00 vernisajul expoziției Steaguri Medievale Imaginare – Ediția a II-a– secția de Artă Contemporană;
  • orele 18:00 – 24:00 – vizită gratuită a expozițiilor de bază a Muzeului Bistrița: istorie-arheologie, etnografie, artă contemporană și științe ale naturii.

Alături de muzeul bistrițean, în cadrul acestei ediții a Nopții Muzeelor, în intervalul orar 18:00 – 24:00, vor putea fi vizitate expozițiile de bază de la Casa Argintarului Bistrița, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi. Din motive obiective, restul secțiilor muzeale vor fi închise.

”Rugăm publicul vizitator să respecte regulile impuse de actualul context: purtarea măștii în interiorul instituției, inclusiv în curtea interioară și termoscanarea este obligatorie! Accesul în clădire este permis până la ora 23.45”, mai transmite Alexandru Gavrilaș.

Anul acesta, Noaptea Muzeelor a ajuns la cea de-a XVII-a ediție.

Articolul Sâmbătă, Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole