Sălile de judecată din Galați primesc denumiri onorifice

La inițiativa Baroului și a Curții de Apel, 11 săli de judecată și 5 camere de consiliu din Palatul Justiției din Galați primesc denumiri simbolice, evidențiind astfel contribuția notabilă a juriștilor, avocaților și magistraților locali de renume. Acest demers reprezintă rezultatul colaborării instituționale, subliniind importanța cunoașterii și recunoașterii activității acestor personalități în comunitatea juridică a municipiului.

Astfel, Judecătoria Galați a atribuit sălilor următoarele denumiri: Ella Negruzzi pentru Sala nr. 1, Virgil Benișache pentru Sala nr. 4, Gheorghe Leonida Aslan pentru Sala nr. 5, și Gheorghe Gamulea pentru Sala nr. 6. Tribunalul Galați își desfășoară ședințele în sălile denumite Vintilă Dongoroz pentru Sala nr. 2, Alexandru Ioan Cuza pentru Sala nr. 3, Corneliu Botez pentru Sala nr. 10, și Constantin Ressu pentru Sala nr. 11. Curtea de Apel Galați îi omagiază pe Eugen Bonache pentru Sala nr. 7, Grigore Trancu-Iași pentru Sala nr. 8, și Gheorghe Robescu pentru Sala nr. 9. Camerele de consiliu au primit denumiri precum Romulus Scriban pentru Camera de consiliu nr. 1, Alexandru Gussi pentru Camera de consiliu nr. 2, Mihail Orleanu pentru Camera de consiliu nr. 3, Virgil Poienaru pentru Camera de consiliu nr. 4, și Constantin Pagoni pentru Camera de consiliu nr. 5.

Fiecare sală este însoțită de o plachetă care prezintă numele și o succintă descriere a contribuției fiecărui jurist, marcând astfel importanța și recunoștința față de moștenirea juridică locală. Implementarea noilor denumiri în sistemul Ecris va asigura menționarea acestora și pe citatiile transmise în dosarele instanțelor din Galați.

Inițiativa, conform comunicatului oficial făcut de Consiliul Baroului Galați, subliniază angajamentul față de perenitatea valorilor umane și aplicarea principiilor de drept, contribuind astfel la educarea și inspirarea noilor generații de juriști și oferind o permanentă lecție de respect și prețuire pentru cei care au influențat pozitiv domeniul juridic din municipiu.

The post Sălile de judecată din Galați primesc denumiri onorifice first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole