Sa cheme cineva SMURDU’ pentru Barna! „O sustinem pe Clotilde Armand in lupta sa cu mafia gunoaielor”

Sa cheme cineva SMURDU' pentru Barna! „O sustinem pe Clotilde Armand in lupta sa cu mafia gunoaielor”

Copresedintele USRPLUS, Dan Barna, a anuntat luni ca partidul o sustine pe Clotilde Armand „in lupta sa cu mafia gunoaielor”.

„Am avut in aceasta dimineata o sedinta a Biroului National al USR PLUS. Una dintre temele abordate este sustinerea si un mesaj foarte clar si neechivoc de sustinere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, si a luptei pe care ea o poarta cu mafia gunoaielor in aceste zile. Am vazut ce se intampla. Stiam in momentul in care USR PLUS a anuntat ca va veni la guvernare locala si nationala ca vor veni astfel de lupte. Catalin Drula – la metrou; Coltilde Armand – cu gunoaiele si sunt multe alte exemple in tara. Despre asta e vorba, despre iesirea dintr-o logica in care ne-am obisnuit sa stam, sa ne complacem”, a declarat liderul USR PLUS, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

„Mesajul e unul foarte simplu: cetatenii Sectorului 1 nu merita sa plateasca de cinci ori pretul gunoiului fata de marea majoritate a oraselor din tara, pentru ca asa a dorit acum aproape 20 de ani domnul Chiliman. Trebuie sa schimbam aceste contracte, prin care toata lumea vede ca se fura si se risipesc bani publici si se ridica din umeri. De aceea, Clotilde Armand are toata sustinerea ferma si neechivoca a USR PLUS in aceasta lupta pe care o poarta”, a subliniat Barna.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat duminica la pranz ca a depus mai multe plangeri penale dupa ce a fost victima unor mai multe actiuni de intimidare in razboiul pe care il duce cu „mafia gunoaielor”. „Sunt obisnuita sa fiu hartuita mediatic, sa fiu filata de oamenii care au legaturi cu compania de salubrizare si trustul unui condamnat penal etc. Sigur, nu e simplu sa te trezesti cu anvelopele masinii dezumflate, cu echipe de filaj in fata casei tale sau cu mesaje de amenintare”, a spus Armand, mentionand ca nu va ceda.

„Dupa ce am anuntat aseara ca operatorul de salubritate si-a oprit santajul si a inceput sa stranga urgent gunoiul din Sectorul 1 realizand ca a incalcat flagrant legea un intreg aparat de linsaj s-a activat incercand sa devieze atentia de la situatia ilegala facuta de compania de salubrizare. De ce spun asta? Pentru ca televiziunea fugarului Ghita si a turnatorului (cuplate bine pana sa ajung primar la banii Primariei Sectorului 1) incita la ura de dimineata pana seara si a pus la cale un scenariu mizerabil: ‘vedetele’ postului respectiv au aruncat gunoiul pe treptele primariei. N-ar fi asta cea mai mare problema.

Sunt obisnuita sa fiu hartuita mediatic, sa fiu filata de oamenii care au legaturi cu compania de salubrizare si trustul unui condamnat penal etc. Sigur, nu e simplu sa te trezesti cu anvelopele masinii dezumflate, cu echipe de filaj in fata casei tale sau cu mesaje de amenintare (fyi: am depus plangeri pentru ce am scris mai sus).

Sunt diverse tehnici de intimidare pe care actuala mafie le pune in practica cu speranta ca voi ceda. Am ales sa nu vorbesc pana acum despre aceste lucruri pentru ca mi-am asumat sa lupt pana la capat. E cel mai simplu sa cedezi si sa te resemnezi ca ai fost infrant, sa mergi zambind frumos pe la toate televiziunile mintind cetatenii cat de bun esti.

In zilele acestea am primit destule mesaje. E plin de oameni politici si de ‘experti’ care mi-au spus ca trebuie sa o las mai moale si sa incetez. Sa accept ca sunt infranta si sa accept santajul.

Ce sa incetez, stimabililor! Sa respect legea? Niciodata! Daca o astfel de atitudine de resemnare a fost pusa in practica 30 de ani nu inseamna ca trebuie sa devina o regula. ‘Toata lumea fura, toti sunt la fel!’ – este cea mai intalnita expresie adresata de cetateni clasei politice romanesti. Uite ca eu am indrazneala sa va demonstrez ca ‘nu toti sunt la fel’. Ca in lumea noastra mai exista niste principii de la care nu abdicam, ca mai sunt cativa oameni buni care vor sa reconstruiasca Sectorul 1 din temelie. Avem multe lucruri frumoase de construit si de realizat impreuna. Nu va lasati manipulati. Mergem tot inainte. N-avem timp de pierdut”, a scris Armand pe Facebook.

Un nou episod a avut loc duminica in razboiul declansat de „mafia gunoaielor” din Sectorul 1 impotriva primarului Clotilde Armand. Un grup de persoane, in fruntea caruia se afla Codruta Cerva, a adus saci plini de gunoaie pe care apoi i-au varsat pe scarile Primariei Sector 1.

Aproximativ 20 de persoane au venit in fata Primariei Sector 1, unde au varsat gunoaie pe scarile primariei. Totul este transmis in direct de Romania TV, incidentul fiind coordonat de Codruta Cerva, activista PSD si o apropiata a fostului primar, Daniel Tudorache. „Sunteti un gunoi de primar, doamna primar!”, a zbierat Cerva. RTV a trimis trei reporteri pentru a ingrosa numarul manifestantilor.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole