S-a decis: Carburanţii se vor ieftini cu 50 de bani pe litru. Jumătate suportă statul, jumătate benzinarii

Carburanţii se vor ieftini cu 50 de bani pe litru, jumătate suportată de stat şi jumătate de benzinari, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Prețurile carburanților vor fi compensate, timp de trei luni. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat mecanismul prin care se va face aplicarea compensării. „Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va face la pompă”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal.

Mecanismul o să fie aplicat pentru 3 luni. O să fie evidențiati pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare o să fie de 2 miliarde de lei, jumătate de la bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă. Un calcul simplu arată că un român va face o economie de 5 lei în medie la un plin de carburant.

Premierul Nicolae Ciucă promite controale la benzinăriile din România pentru a se evita specula. Ciucă spune că măsura de compensare cu 50 de bani pe litru adoptată de guvern pentru temperarea prețului combustibilului nu va afecta bugetul de investiții.

„Această măsură este parte a parchetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor inflației. La finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un nou set de măsuri. Avem un instrument util, mă refer la Ordonanța de combatere a efectelor speculative. Prin aceasta vom asigura protejarea consumatorilor de tendințe speculative. Măsurile nu vor afecta în niciun fel bugetul de investiții. În același timp, vom intensifica eforturile pentru a absolvi banii europeni”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Sursa: romaniatv.net

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole