RUSINE, Adrian Dobre, primarul PNL platit cu mii de euro! La Baicoi se modernizeaza iluminatul public pe fonduri europene. La Ploiesti, orbecăim ca sobolanii

RUSINE, Adrian Dobre, primarul PNL platit cu mii de euro! La Baicoi se modernizeaza iluminatul public pe fonduri europene. La Ploiesti, orbecăim ca sobolanii

Baicoiul da clasa Ploiestiului, din nou! Sistemul de iluminat public va fi modernizat cu fonduri europene, 176 de strazi din localitate urmand a fi incluse in program. 

Primăria orașului Băicoi este la un pas să semneze contractul de finanțare din fonduri europene pentru sistemul de iluminat public. Vorbim despre un proiect de amploare în valoare totală de aproximativ 7 milioane de lei. Cu banii respectivi se vor înlocui lămpile și vor fi montate lămpi de ultimă generație în zonele unde este nevoie pe 176 de străzi din oraș. Asta înseamna o distanță de peste 83.000 de metri liniari. O parte din lămpi vor avea panouri fotovoltaice prin care își vor asigura independența. Toate lămpile vor fi monitorizate într-un sistem de telegestiune de către un polițist local.

“Noi consideram proiectul acesta unul foarte important pentru că orașul Băicoi era destul de în urmă la acest capitol. În prezent, străzile principale sunt prevăzute parțial cu lămpi, iar pe străzile secundare lipsesc total. Lămpile sunt foarte vechi, dau o lumină de proastă calitate, iar costurile sunt foarte mari. Odată cu noua investiție se va extinde iluminatul public pe toate străzile din Băicoi, iar factura va fi mai mică”, ne-a declarat Marius Constantin, primarul orașului Baicoi.

Cel mai probabil contractul de finanțare din fonduri europene se va semna luna viitoare.

Ne intrebam cum de primarului Ploiestiului, liberalul Adrian Dobre, nu-i plezneste obrazul de rusine la aflarea unei asemenea vesti. Reamintim ca municipiul nostru se bazeaza pe becuri vechi de peste 30 de ani, aproape jumatate dintre ele nefunctionale, iar restul, „obosite” din cauza vechimii.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole