Rugăciunea scrisă de Arsenia Boca pe care e bine să o rostești astăzi. Este puternică dacă ai sufletul curat

Iată o rugăciune puternică scrisă chiar de Arsenie Boca! Este bine să o rostești astăzi, dar funcționează doar pentru cei care au sufletul curat.  Arsenie Boca este un părinte ieromonah și teolog, a fost stareț la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. De asemenea, este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici. „Ce vreme înălțătoare când toată țara lui Avram Iancu se mișca în pelerinaj, cântând cu zăpada până la piept, spre Sâmbăta de Sus, ctitoria voievodului martir Constantin Brâncoveanu!”

Rugăciunea puternică a lui Arsenie Boca

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfantului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric.

Patimile au pus țină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosaditi până la pământ.”

Rugăciunea puternică pentru suflet a lui Arsenie Boca
Rugăciunea puternică pentru suflet a lui Arsenie Boca

Rugăciune puternică suflet

„Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase. Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seamă cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.”

Articolul Rugăciunea scrisă de Arsenia Boca pe care e bine să o rostești astăzi. Este puternică dacă ai sufletul curat apare prima dată în Stiri Mondene.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole