Roseți: Primarul Rîjnoveanu începe o nouă zi de muncă…Iată ce probleme are de rezolvat…VIDEO

Dimineața devreme este ora la care primarul Rîjnoveanu își începe programul de muncă. Primar Nicolae RîjnoveanuOamenii vin la mine cu diferite probleme, pe care trebuie să le rezolv legal. Nu îi pun pe drumuri și nu-i pot lăsa să aștepte, mai ales că mulți au serviciu pentru a-și întreține familia. Problemele curente nu sunt de multe ori simple. Cetățenii vin pentru a rezolva probleme legate de urbanism, de regimul construcțiilor. Am atribuit locuri de casă tinerilor ce urmează să își ridice case. Legea obligă ca acestea să fie realizate în maximum 2 ani, cu o prelungire de 1 an. Nu avem situații prin care să le ridicăm dreptul de proprietate. Din contră. Avem situația unor cetățeni grăbiți care și-au cumpărat terenuri și și-au construit case. Mulți s-au grăbit ca să își termine casele pentru a nu își pierde contractele de muncă în străinătate.

VIDEO


Primar Nicolae Rîjnoveanu: Avem o răspundere pentru copiii lor, pentru familiile celor ce pleacă la muncă în străinătate prin compartimentul de asistență socială. Copiii lăsați în atenția rudelor sunt monitorizați de noi. Ne preocupă ca aceștia să trăiască sănătos și să învețe carte. Împreună cu cadrele didactice ne transmit situația școlară, absenteismul impunând să intervenim. Sunt destule cazuri…Asigurăm pe viitor și un program after school cu o masă caldă după orele de curs. Și la noua grădiniță vom avea dotări pentru copiii noștri. Ne referim în special la copiii de navetiști care nu vor mai fi plimbați la astfel de grădinițe în Călărași.

Primar Nicolae Rîjnoveanu: Dispensarul și grădinița se impun a fi construite la cei 6108 locuitori. Avem nevoie de 3 medici și 1 stomatolog. Avem locația pentru farmacie și locuințe pentru medici. Acum mai avem doar 1 medic, unul a ieșit la pensie și așteptăm ajutorul CAS pentru a încadra medici. M-aș bucura ca 2 medici tineri să vină aici cu familiile. Le vom asigura condiții de cazare decente. Am învățat să mă întind și să îmi rezolv problemele atât cât îmi permite punga, nu altfel. Am insistat ca proiectele mele să se finalizeze, deși au apărut multe probleme tehnice sau ce au decurs din derularea unor programe. Ne-am adaptat în funcție de modul cum s-au finanțat lucrările. Așa am terminat modernizarea școlilor. Construcțiile sunt finalizate. Urmează împrejmuirea lor. Canalizarea și distribuția apei sunt în execuție cam la jumătatea lucrărilor. Le vom termina în noiembrie. Sala de sport și stadionul mic vor fi gata. Acum suntem în licitație. Problemele cu gazele sper să le depășim prin discuții cu Distrigaz. Căutăm soluții pentru problemele ce apar. Ne-am orientat la lucrări în regie proprie. Folosim munca celor condamnați la locul de muncă pentru lucrări la scena Căminului Cultural. Tot cu e vom face lucrările de canalizare la cartierul de tineri. Extinderea rețelei de distribuție o facem prin parteneriat cu Constanța. Oamenii au nevoie de utilități…a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul com. Roseți, Nicolae Rîjnoveanu.

 

Post-ul Roseți: Primarul Rîjnoveanu începe o nouă zi de muncă…Iată ce probleme are de rezolvat…VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole