Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 de lei

Potrivit unui anunț publicat pe pagina web a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, www.turism.gov.ro, românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție.

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veți putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a precizat Constantin Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obținută dacă se vor crea prin proiect cel puțin două locuri de muncă full time. Aplicanții care își asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în procent de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie.

Persoanele care doresc mai multe informații, pot suna la numărul de call-center MAT: 021 90 59.

Alexandra HAJA

Foto: www.ziare.com

Post-ul Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 de lei apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole