România s-a calificat matematic la barajul pentru EURO 2020! Ne știm posibilii adversari + programul meciurilor

Echipa națională a României nu mai are nicio șansă la calificarea directă la Campionatul European din 2020 din preliminariile clasice, însă barajul din Liga Națiunilor ne poate salva. FANATIK vă prezintă toate calculele pentru play-off-ul din martie anul viitor. Deși vor termina pe 3 sau pe 4 în grupa F din prelimiarii, tricolorii vor merge la baraj pe traseul de Liga Națiunilor.Toate calculele pentru barajul din martie s-au rezolvat

După terminarea Ligii Naţiunilor, tricolorii ocupau locul 32 în clasamentul final al competiției disputate în toamna anului trecut şi sperau că nicio echipă aflată sub această poziție nu va obţine calificarea directă la Campionatul European. Calculele pentru barajul din martie s-au rezolvat în ultimele trei zile.

Rând pe rând, Kosovo, Armenia, Slovenia și Macedonia de Nord au ratat orice șansă de a mai ajunge la EURO 2020 direct din grupele clasice. În aceste condiții, cu sau fără Cosmin Contra, tricolorii se pregătesc pentru tragerea la sorți a barajului, care va avea loc vineri, 22 noimebrie, iar apoi pentru meciurile de calificare, care vor avea loc în primăvara anului viitor.

România, 25% șanse să găzduiască barajul din Liga Națiunilor

Tragerea la sorți pentru barajul din luna martie va avea loc la 22 noiembrie, cu opt zile înainte ca lumea bună a fotbalului european să se adune la București pentru stabilirea grupelor de la turneul final al Euro 2020. În cazul în care vom ajunge la baraj vom fi în urma a patra valorică și vom avea unul dintre următoarele trasee:

  • Prima variantă este să jucăm cu Scoția în semifinale, în play-off-ul grupei C, dacă vom fi extrași din urnă ca formația care să ”umple” această grupă. Finala am putea-o juca împotriva Serbiei sau a Norvegiei
  • A doua variantă este, probabil, Islanda, în timp ce pe acest traseu, al grupei A, am putea da în finală peste Israel, Bulgaria sau Ungaria (două dintre aceste echipe vor merge în Grupa A în fucție de rezultatele din ultimele două etape ale preliminariilor clasice).

UEFA va efectua o tragere la sorți și pentru țara care va găzdui fiecare dintre cele patru turnee de baraj din Liga Națiunilor. Astfel, România are 25% șanse să găzduiască partidele din play-off, care se vor juca la 26 martie – semifinalele și la 31 martie – finalele).

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole