Robert Mihai Nițu, un elev de 10 premii I la concursuri naționale

Robert Mihai Nițu, elev al Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște este câștigătorul a 10 premii I, obținute la concursurile naționale de interpretare instrumentală. Robert studiază percuția din clasa I, sub îndrumarea profesorului Rareș George Hoțescu.

„A participat la Concursul Internațional de Percuție de la Timișoara, la vârsta de 7 ani, unde i s-a acordat Mențiune. A fost câștigător al Premiului I (100 de puncte) la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, etapa zonală, Târgoviște 2020.

A fost selectat pentru a participa la proiecte precum PerformArt din cadrul Universității Naționale de Muzică din București și Orașul cântă, proiect desfășurat de Cantus Mundi București în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.


Este membru al Ansamblului de Percuție YOUNG BEATS, coordonat de muzicianul Zoli Toth, în cadrul Programului Național Cantus Mundi, București.

Ansamblul de Percuție YOUNG BEATS a susținut concerte la Ateneul Român, Filarmonica Brașov, Festivalul Internațional Cerbul de Aur Brașov, Cantus Mundi București Fest și a participat alături de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin la filmarea producției video Ave Maria, București 2021. Suntem mândri să avem astfel de elevi!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole